Almenü

Nagyteveli látnivalók

Kedves Vendégeink!

Nagytevel 570 fős kis Település a Bakony lábánál ott ahol a Pápai-síkság és a Bakonyalja találkoznak, csodálatos környezetben 10 km-re Pápától, német nemzetiségi község. Itt még ma is őrzik a történelmi hagyományokat. Nagytevel számos értékkel és vonzó természeti adottsággal rendelkezik. A vadregényes bakonyi táj nyújt maradandó élményt az idelátogatónak.

Strand

Erdőkkel, hegyekkel körülvéve terül el a 34 hektáros víztározó-tó, mely nyaranta kellemes kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak. A tó vize gyorsan felmelegedik és akár az ősz beköszöntéig is kellemes meleg marad. A nyaralók a strandon élvezhetik a napfényt és a vizet. Túrázási lehetőség a kijelölt túraútvonalon (Nagytevel - Király-kapu - Bakonybél)

A település legmagasabb pontjáról gyönyörű kilátás a Kisalföldre, a Somlóra, a kőszegi hegyvonulatra, az Alpokaljára, a közelben elhelyezkedő mesterséges tóra. Mint természeti érték, található itt különleges állat és növényvilág, gyógynövények, források (a közelmúltban került felújításra az Ida-forrás és a Szűz Mária szobor részére kialakított építmény), tiszta levegő, zajtalan környezet, valamint pozitiv kisugárzást nyújtó szikla.

Az idelátogató turisták részére rendelkezésre áll a sportcsarnok és a sportpálya.

Honlapunk a remek adottságokat bemutatva, szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megismerhessék a kistérség természeti és kulturális értékeit, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy ne csak megismerjék, hanem régi ismerősként újra és újra vissza is térjenek hozzánk.

Strand Strand